Metro
Metro Nieuws 12 sep 2018 / 11:04 uur

School VS vraagt toestemming voor slaan leerlingen

Op een school in Georgia in de Verenigde Staten hebben de leraren een wel heel vreemd verzoek aan de ouders van de leerlingen. Zij hebben namelijk om toestemming gevraagd de leerlingen – die tussen de vijf en vijftien jaar oud zijn –  te slaan met een stuk hout van zo’n zestig centimeter.

Drie keer

Het slaan zou ‘slechts’ plaatsvinden nadat een leerling drie keer een regel heeft overtreden. Dit schrijft The Georgia School for Innovation and the Classics in een brief aan de ouders. Verder zou de leerling in kwestie hooguit drie keer per straf geslagen morgen worden.

Volgens de BBC staat in de brief ook beschreven dat het slaan zal plaatsvinden in een kantoor en achter gesloten deuren. De klappen zullen worden gegeven op de kont van de leerling.

Geweld als straf

Georgia is een van de twintig staten van Amerika waar geweld als straf is toegestaan. „Op deze school nemen we discipline erg serieus” aldus Jody Boulineau, toezichthouder op de school. „Het is gewoon een extra tool die we kunnen gebruiken om de discipline hier aan te scherpen.”

Tot nu toe zou een derde van de ouders toestemming hebben gegeven voor de straf. Kinderen van ouders die geen toestemming hebben gegeven worden – als zij voor de derde keer een regel overtreden – geschorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School VS vraagt toestemming voor slaan leerlingen
Sluiten