Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe getuige in vermissingszaak Arjen Kamphuis

De in Noorwegen vermiste Nederlander Arjen Kamphuis is op 30 augustus nog gezien met twee anderen. Dat schrijft het Noorse dagblad VG.

De krant voert een nieuwe getuige op, die zegt dat de 46-jarige Kamphuis met twee mannen Duits en Nederlands sprak. Ze zouden geen rugzak om hebben gehad. Volgens de getuige was de sfeer tussen het drietal goed – zo leek het althans.

Zuidwesten Noorwegen

Waar deze nieuwe getuige Kamphuis zou hebben gezien, is in Vikeså, een plaats in het zuidwesten van Noorwegen- zo’n 1500 kilometer noordelijker dan de plaats waaruit hij verdween. Ook zijn er tips gekomen dat hij op 3 september zou zijn gezien in Denemarken.

Kamphuis wordt al vermist sinds 20 augustus. Er zijn op 12 september verschillende spullen gevonden van de reiziger, waaronder een kajak en vermoedelijk een identiteitskaart.

Telefoon stond aan

Op 22 augustus zou de cyberspecialist het vliegtuig hebben moeten halen om terug naar Nederland te gaan. Een paar dagen na de vermissing stond de telefoon van Kamphuis enige tijd aan, in de omgeving van Vikeså: helemaal in het onderste puntje van Noorwegen. Daarna werd zijn simkaart vervangen door een Duitse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.