Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 13 sep 2018

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’

„Ik mag het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken. Trots, vereerd en ik beloof dat het bijzonder wordt. In 2019 te zien op NPO1“, schrijft hij op Instagram.

BNNVARA laat in een statement weten dat de wegen van de omroep en Valerio Zeno uit elkaar zijn gegroeid. Valerio zou bijvoorbeeld grote amusementsprogramma’s willen presenteren, en dat zat er bij de zender niet voor hem in.

„Het is niet zo dat ik stampvoetend het pand heb verlaten omdat ik geen show kreeg hoor”, zegt Valerio tegen RTL Boulevard. „Sterker nog, ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken, desnoods freelance maar dat mocht niet dus de vork zit iets anders in de steel. We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid, dat soort dingen gebeuren."

6pack en TMF

De 34-jarige Valerio werkte voor BNNVARA onder andere bij 6pack en TMF, waar hij Wakker worden met Valerio presenteerde. Daar zocht hij twee maanden lang zeven dagen per week bij andere mensen naar een slaapplek.

In maart 2007 startte hij met het al even legendarische programma Valerio Duikt Onder. In het wekelijkse programma ‘dook’ Valerio elke aflevering in een andere subcultuur/levensstijl, door mee te leven en zich ook te verkleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg
Sluiten