Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 11 sep 2018 / 04:50 uur

Nederland telt steeds meer miljonairs

Er zijn steeds meer miljonairs in Nederland. Het aantal blijft stijgen. In 2016 waren er 112.000 miljonairshuishoudens in Nederland. Dat is het grootste aantal sinds 2006. De meeste miljonairs zijn geteld in Laren. Als je alleen kijkt naar provincies, dan staat Zeeland op nummer een.

Er werd alleen op het vermogen van 1 miljoen euro of meer gelet, zo laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Zij telden de huishoudens, maar rekenden daarbij de waarde van een eigen huis en een eventuele hypotheekschuld niet mee.

Toename

Sinds het CBS in 2006 miljonairs telt, is hun aantal elk jaar toegenomen, met uitzondering van 2009. Op 1 januari 2006 waren er 72.000. Het bureau tekent erbij aan dat een miljoen euro in 2016 een andere waarde had dan in 2006.

Miljonairs zijn gemiddeld ouder dan niet-miljonairs, becijferde het bureau verder. „In 2016 waren de hoofdkostwinners van miljonairshuishoudens gemiddeld bijna 7,5 jaar ouder dan die van de overige huishoudens. Minder dan 5 procent van de miljonairs is jonger dan veertig jaar.” De hoofdkostwinners van miljonairshuishoudens zijn vaak hoogopgeleid: bijna de helft genoot hoger onderwijs, aldus het CBS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland telt steeds meer miljonairs
Sluiten