Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 sep 2018 / 04:51 uur

Kim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene

Na haar succes in de zaak van Alice Marie Johnson springt Kim Kardashian opnieuw in de bres voor een gevangene. Ze is in de straf van Chris Young gedoken, die levenslang zonder kans op vrijlating kreeg voor het bezit van marihuana en een halve gram cocaïne.

Dat laat Kim weten in de podcast Wrongful Conviction, die woensdag uitkomt. Page Six kreeg de uitzending al te horen en meldt dat de realityster onder meer heeft gesproken met de rechter die de nu 30-jarige in 2010 veroordeelde. "Hij is afgetreden omdat hij niets te maken wilde hebben met het onrecht, en nu strijdt hij met ons mee om hem vrij te krijgen", vertelt Kim.

21 jaar cel

In juni verleende president Donald Trump na een gesprek met Kim gratie aan Alice Marie Johnson. De 63-jarige vrouw was veroordeeld tot 21 jaar celstraf in Alabama voor een relatief licht drugsdelict.

Haar meeting met de president was opgezet door Jared Kushner, de schoonzoon van Trump die als Witte Huis-adviseur gevangenishervormingen in zijn portefeuille heeft. Kim en Jared hebben nog altijd veel contact, vertelt zij in de podcast. Volgens de realityster is hij erg gedreven om de Amerikaanse strafwetten te herzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene
Sluiten