Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 sep 2018 / 04:40 uur

Politie voert ook actie bij Amsterdam CS

De politie gaat woensdagochtend ook actievoeren bij het centraal station van Amsterdam.Treinreizigers die de binnenstad inlopen, krijgen tussen 08.00 en 12.00 uur de waarschuwing dat ze dat op eigen risico doen. Langs invalswegen richting het centrum hangen doeken met dezelfde boodschap.

De staking is onderdeel van een estafette-actie voor een nieuwe cao. De bonden eisen maatregelen die de werkdruk voor agenten verlagen. Vorige week woensdag was er al een actie in de binnenstad van Eindhoven, afgelopen maandag en dinsdag volgden Utrecht (Centraal Station) en Den Haag (Tweede Kamer).

Gehandhaafd

Afgelopen vrijdag werden nog twee Amerikaanse toeristen neergestoken op het station. Volgens een woordvoerder van het Landelijk Actie Centrum is erover gesproken of de locatie gehandhaafd kan blijven als protestlocatie. De conclusie was dat dit kan.

De ‘afsluiting’ betekent niet dat er helemaal geen politie in het Amsterdamse centrum is. Om noodhulp te kunnen garanderen, blijven er agenten aan het werk. Dat zijn er alleen minder dan op andere dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie voert ook actie bij Amsterdam CS
Sluiten