Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 sep 2018 / 05:00 uur

Groningen zet stap naar eerste rookvrije stad in NL

Groningen heeft woensdag de eerste stappen naar het zijn van een rookvrije stad gezet. De stad maakte bekend rookverboden in te willen stellen in publieke ruimte, mochten instellingen daarom vragen.

Te trappelen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen „staat te trappelen om het rookverbod in te voeren", laat de woordvoerster van wethouder Mattias Gijsbertsen (Sociale Zaken en Jeugdzorg) weten. Ook scholen, de universiteit en verblijven voor kinderopvang hebben aangegeven interesse te hebben in een rookverbod rond hun instellingen. „Het rookverbod in de publieke ruimte op straat voorkomt dat mensen die het gebouw in of uit gaan worden gehinderd door rook”, aldus de woordvoerster.

Woensdag stemde de gemeenteraad in met het voorstel van burgemeester en wethouders om dit plan mogelijk te maken. Instellingen moeten nog wel een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanvragen voor er een rookverbod gehandhaafd kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groningen zet stap naar eerste rookvrije stad in NL
Sluiten