Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 27 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #14

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Anouk
Zangeres Anouk die in het Nederlands zingt? Wen d’r maar aan! Niet geheel toevallig is dat ook de titel van Anouks eerste Nederlandstalige album, dat op 12 oktober verschijnt. De reacties die ze drie jaar geleden kreeg op haar aanvankelijk eenmalige Nederlandstalige uiting ‘Dominique’ waren zo positief dat ze besloot een hele plaat in haar moerstaal te zingen. Een aantal daarvan gaat de Haagse zangeres live ten gehore brengen tijdens haar concert in de Ziggo Dome in april, naast beproefde klassiekers als ‘Nobody’s Wife’, ‘Girl’ en ‘Birds’.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 30 april 2019
Ticketprijs: tussen € 50,60 en € 66,08
Start kaartverkoop: vrijdag 28 september om 12.00 uur

Toptrack: ‘Het Is Klaar’

2. Metallica
Een jaar geleden was Metallica nog tweemaal te zien in de Ziggo Dome en voor de verlenging van de WorldWired-tournee komt het kwartet komende zomer opnieuw naar Amsterdam. Op 11 juni staat Metallica in de Johan Cruijff Arena. De laatste keer dat James Hetfield en consorten in het thuishonk van Ajax optraden, was in 2004. De ticketprijzen lopen nogal uiteen, maar dan krijg je wel een exemplaar van Metallica’s meest recente album Hardwired… To Self-Destruct cadeau en bezoekers kunnen na afloop van het concert de live-opnames van de Arena-show gratis downloaden.

Waar: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Wanneer: 11 juni 2019
Ticketprijs: € 88,48 tot € 140,-
Start kaartverkoop: vrijdag 28 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘Enter Sandman’

3. Dodie
De 23-jarige Britse zangeres Dorothy Clark begon zeven jaar geleden eigenzinnige covers van andermans liedjes op haar YouTube-kanaal doddleoddle te zetten. Inmiddels heeft Dodie ruim 1,7 miljoen volgers op dat kanaal, waarop naast covers van Ariana Grande en Camila Cabello ook haar eigen schrijfsels te vinden zijn. Er zijn twee succesvolle EP’s van haar verschenen, zonder dat er enige platenmaatschappij aan te pas is gekomen. In januari verschijnt haar nieuwe EP Human en de maand daarna komt ze naar Amsterdam.

Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 13 februari 2019

Ticketprijs: € 22,70
Start kaartverkoop: vrijdag 28 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘In The Middle’

4. Take That
Terwijl Robbie Williams nog steeds eigenhandig grote festivalweides uitverkoopt, neemt zijn oude groep Take That met minder grote podia genoegen. Jason Orange maakt sinds 2014 eveneens geen deel meer uit van de in de jaren ’90 waanzinnig populaire boyband. Take That heeft als trio twee albums afgeleverd. Komende zomer brengen Gary, Mark en Howard een bezoek aan Amsterdam. De grote vraag is of Take That een rickroll uithaalt. Tijdens het Britse deel van de Greatest Hits Live-tournee verzorgt jaren ’80-icoon en levende internetmeme Rick Astley (bekend van ‘Never Gonna Give You Up’) namelijk het voorprogramma.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 17 juni 2019

Ticketprijs: € 77,28
Start kaartverkoop: vrijdag 28 september om 10.30 uur

Toptrack:‘Pray’

5. Hanson
“Mmmbop, ba duba dop!” Er zijn weinig guilty pleasures uit de jaren ’90 met zo’n nietszeggende tekst als Hansons doorbraakhit ‘Mmmbop’ uit 1997, maar het liedje blijft ook ruim twee decennia na dato supervrolijk. De langharige kindsterren van Hanson zijn inmiddels getrouwde huismannen met zelf kinderen, al trekken ze er nog geregeld op uit om hun oude hitjes te spelen. Tijdens hun aankomende tournee neemt het drietal zelfs een 21-koppig strijkorkest mee om liedjes als ‘Where’s The Love’ en ‘I Will Come To You’ op te fleuren. Dit najaar verschijnt het album String Theory.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 19 februari 2019
Ticketprijs: tussen € 31,50 en € 36,50
Start kaartverkoop: dinsdag 2 oktober om 10.00 uur

Toptrack:‘Mmmbop’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.