Metro
Metro Nieuws 9 sep 2018 / 13:17 uur

Een sigaret roken in Tivoli de Helling kan niet meer

Even een lekker sigaretje roken in Tivoli de Helling? Dat is geen optie meer, de rookruimte is weggehaald. Tivoli de Helling is daarmee het eerste volledig rookvrije poppodium van Nederland.

1+1=2

„We hadden al langer de wens om ons café flexibeler in te richten. We kwamen simpelweg ruimte te kort door de rookruimte. Bovendien is het totaalverbod op rookruimtes in de horeca aanstaande. Een simpele 1+1=2 dus eigenlijk”, schrijft de Helling op haar website.

Het besluit komt vooral voort uit ruimtegebrek, laat Frank Brouwen van de Helling weten aan 3 voor 12. Op de plek van de rookruimte, plaatst de concertzaal nu een tweede podium. „Daarnaast is het fijn dat we het personeel voortaan niet meer hoeven bloot te stellen aan rook. We nemen niet het voortouw om te zorgen dat alle poppodia rookvrij gaan, maar we hopen wel altijd te inspireren.”

Ga je naar de Helling en wil je toch een sigaretje roken? Loop dan even naar buiten. In overleg met de portier kun je een stempel krijgen!

Reageer op artikel:
Een sigaret roken in Tivoli de Helling kan niet meer
Sluiten