Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de slechtste plek om je condoom in te bewaren

Een goed voorbereide man telt voor twee. Maar met die voorbereiding kan je maar beter voorzichtig omspringen. Zo is het niet verstandig om je condoom in je broekzak te bewaren en wel om deze reden.

Altijd een condoom op zak? Deze gewoonte is niet zonder risico. Uit onderzoek blijkt dat een portefeuille en een broekzak de slechtste plaatsen zijn om je voorbehoedsmiddel te bewaren. „Warmte, wrijving en licht kunnen de kwaliteit en veiligheid van je rubbertje aantasten”, aldus Karin O’Sullivan, hoofd van de seksuele gezondheidsorganisatie FPA.

Scherp object

Niet alleen de warmte kan de werking van je condoom aantasten, ook scherpe objecten die in je zak of portefeuille zitten kunnen voor problemen zorgen. „Zelfs met het kleinste scheurtje ben je niet meer beschermd.” „De beste plaats om het rubbertje te bewaren is op je nachtkastje of in een klein doosje, zeker niet op de bodem van een tas.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is de slechtste plek om je condoom in te bewaren
Sluiten