Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 sep 2018 / 10:14 uur

Advocaat Jos B.: ‘Familie mag alles zeggen, ik niet’

De advocaat van Jos Brech, Gerald Roethof, wil in openbaarheid meer kunnen zeggen over de zaak die loopt tegen zijn client. De advocaat zal daartoe een verzoek indienen bij de rechter-commissaris, en tegelijkertijd vragen de hechtenis van Brech op te heffen. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

„Er ligt een verdenking, maar de vraag is hoe sterk die verdenking is", vertelde hij diverse media bij binnenkomst op het politiebureau in Eindhoven waar Brech vrijdagochtend heen is gebracht.

Bizar

De 55-jarige Brech uit Simpelveld kwam donderdagavond terug uit Spanje waar hij was opgepakt. Toen werd direct zijn voorarrest met twee weken verlengd. Later vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en verhoord door de politie.

„Ik ga met name de beperkingen aan de orde stellen omdat ik het bizar vind in een zaak die zo oud is, waarin al zoveel op straat ligt en waarbij de familie van alles over de zaak mag en kan zeggen en ik dat niet kan doen”, zei Roethof op NPO Radio 1. Hij begrijpt die beperkingen daarom niet zo goed. „Het triggert mij”, zei hij voor het politiebureau.

Volgens Roethof legt de media-aandacht op iedereen extra druk. „Ik denk dat met name de druk op het onderzoeksteam extra groot zal zijn. Er is een grote druk om eindelijk resultaat te leveren.” Of hij zichzelf heeft aangeboden bij Brech om de verdediging te doen, wilde Roethof niet vertellen.

Nicky Verstappen

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. De jongen werd gevonden op de Brunssummerheide, waar hij op kamp was. Na een DNA-match kwam Brech in beeld, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto’s. Brech zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Jos B.: ‘Familie mag alles zeggen, ik niet’
Sluiten