Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Demonstratie tegen uitzetting Lili en Howick

Defence for Children organiseert een demonstratie voor Lili en Howick. De kinderen dreigen zaterdag uitgezet naar Armenië, maar zijn sinds afgelopen weekend onderdoken.

Krachtig signaal

De organisatie wil met de demonstratie „een krachtig signaal sturen naar staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers". De staatssecretaris kan zijn discretionaire bevoegdheid inzetten om de uitzetting te voorkomen, maar kiest er vooralsnog voor dat niet te doen.

Met de demonstratie wil Defence for Children Lili en Howick een hart on der de riem steken, laat een woordvoerster weten. De demonstratie vindt donderdag tussen twaalf uur en twee uur plaats in Den Haag. De organisatie rekent op een opkomst van 250 tot 500 man en vraagt bekende Nederlanders zich bij de demonstratie te voegen, om deze kracht bij te zetten.

Veilige plek

Afgelopen weekend werd bekend dat Lili en Howick onder zijn gedoken, om hun uitzetting te ontlopen. Hun moeder is al eerder naar Armenië uitgezet, maar kan naar alle waarschijnlijkheid niet voor haar kinderen zorgen. Ze laat aan het AD weten dat de kinderen „op een veilige plek zijn, waar ze met andere kinderen spelen".

„Ze zijn nu weg van de angst en paniek. De stress is zo groot dat ik bang ben dat mijn kinderen instorten als dit zo doorgaat. In Armenië zullen zij nog meer stress krijgen. Ik kan hier niet voor ze zorgen en er is hier geen goede hulp voor traumaverwerking", aldus hun moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.