Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 3 sep 2018 / 19:00 uur

Het geheim van GTST onthuld: deze bewoners leven nog

De échte fans hebben zojuist hun hart op kunnen halen: hun favoriete serie is weer terug op de buis. Na een zomerstop van ongeveer twee maanden zijn de bewoners van Meerdijk weer te volgen in al hun affaires, drama’s en snode plannen.

Net voordat de kijkers hun favoriete soapies moesten missen, kwamen allerlei verhaallijnen samen in dé seizoenscliffhanger. Het spannendste moment waar iedereen naartoe leeft. De grote vraag die overbleef: leeft Nina nog? Afgelopen donderdag konden mensen in vijftien verschillende Vue Bioscopen in het land al kijken naar de eerste drie afleveringen. De allergrootste fans weten dus al dat Marly nog leeft.

Groot geheim

Daarmee is één van de grootste geheimen uit Meerdijk eindelijk openbaar. Zelfs de pers werd rondom dit onderwerp in het ootje genomen. Tijdens de seizoenspremière bij Vue Hilversum werd de castfoto onthuld voor fans en pers, zonder Marly van der Velden – die Nina speelt in de serie. Daardoor stond zij dus niet op de foto’s die van deze dag naar buiten kwamen via sociale media. Ook was er maar één leader bekend: namelijk eentje zonder Marly.

Sacha_showbizz

De leader die wij bij dit artikel mogen publiceren, is de echte: mét Marly. We gaan er dus vanuit dat ze nog wel eventjes in de serie te zien zal zijn. Als je op de castfoto staat, betekent dat over het algemeen dat je er niet volgende week uit ligt. De oude bekende zit dus nog in de serie, maar er komen ook nieuwe gezichten bij. Maar liefst vier nieuwe mannen maken hun opwachting in Meerdijk. Dat is uniek aan dit seizoen.

De nieuwe mannen, v.l.n.r. Flo, Daan, Rover, Carlos. Bron: EndemolShine

Acteur Floris Bosma neemt de rol van Buddy Vedder over, Rover Dekker in de serie. Rover’s personage keert terug na een tijdje in Canada. In het buitenland is Rover in veel opzichten veranderd, maar hij is nog steeds even gek op Kimberley. Dorian Bindels is te zien als rechercheur Daan Stern. Hij heeft direct oog voor Aysen en de twee dagen elkaar op verschillende gebieden uit. Joey Ferre speelt de Spaanse wijnhandelaar Carlos Ramirez en zorgt vanaf het eerste moment voor spanning, romantiek en actie. Roel Dirven zet als Flo Wagenaar het leven van Lucas Sanders, die wel wat afleiding kan gebruiken, behoorlijk op zijn kop.

Alle mannen komen dus voor de liefde en hebben een directe link met bestaande verhaallijnen. We moeten toegeven: de nieuwe bewoners zien er inderdaad uit alsof ze voor heel veel gebroken harten zouden kunnen zorgen. Of dat ook gebeurt, weten we nog niet. Wel weten we dat de vier geen volslagen onbekenden van elkaar zijn: Dorian Bindels en Roel Dirven speelden al samen in Soldaat van Oranje.

Twee maanden later

Ook interessant aan het nieuwe seizoen is dat de tijd in Meerdijk niet heeft stilgestaan. De tijd van de zomercliff is ook hier gewoon voorbijgegaan, dus we stappen twee maanden later weer in. Van die zomerperiode krijg je af en toe flashbacks, bijvoorbeeld van wat er gebeurd is met Nina. Dat de tijd ook in Meerdijk is doorgegaan is te zien: Aysen stond voor de zomer nog voor het altaar met haar geliefde Sjoerd, nu wordt ze wakker in bed met iemand anders.

De laatste opvallende vernieuwing van het 29e seizoen van de populaire serie is de nieuwe leader. Die is visueel helemaal anders. Sinds 1990 is het maar vier keer gebeurd dat de leader qua looks een complete make-over heeft gehad. De laatste keer was in 2014. Om het nog even spannend te houden of Nina op tijd is gevonden, was vanavond de leader voor de eerste aflevering te zien zonder Marly, maar vanaf morgen zie je onderstaande leader op je tv, mét Marly:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het geheim van GTST onthuld: deze bewoners leven nog
Sluiten