Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Alarm in Australië om aardbeien met naald erin

Een wraakzuchtige medewerker van een supermarkt zou expres naalden in aardbeien hebben gestopt in Australië. Klanten worden gewaarschuwd om de aardbeien terug te brengen of weg te gooien nadat een man zich pijnlijk verwondde toen hij een naald-aardbei doorslikte. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Alarm in Australië om aardbeien met naald erin
Groot alarm in drie staten om de wraakactie ©Facebook, Jushua Gane

Naald-aardbeien

De Vereniging van Aardbeienkwekers in de staat Queensland meldt dat zij aanwijzingen hebben dat er een ex-medewerker van de supermarktketen Woolworths achter de sadistische daad zit. Volgens de politie heeft de schokkende actie duidelijk de intentie om mensen te verwonden.

De zaak kwam aan het licht toen de 21-jarige Hoani Hearne uit Brisbane een aardbei met een halve naald erin doorslikte en met ernstige pijnklachten naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Een vriend van het slachtoffer deelde de foto’s van de vlijmscherpe vruchten op Facebook. In het bakje waar het slachtoffer uit had gegeten, werden nog meer naalden aangetroffen.

De Australische autoriteiten stelden onmiddellijk een onderzoek in samenwerking met de boerderij waar het fruit vandaan komt. Omdat niet bekend is hoeveel naalden er aan de vruchten zijn toegevoegd, worden consumenten in de staten Queensland, New South Wales en Victoria gewaarschuwd voor het levensgevaarlijke fruit. Het gaat om bakjes die na donderdag gekocht zijn van twee merken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alarm in Australië om aardbeien met naald erin
Sluiten