Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 sep 2018

9/11: Amerika herdenkt

Op verschillende plekken op deze wereld zijn vandaag de aanslagen van 11 september 2001 herdacht. Die dag boorden vliegtuigkapers zich met vliegtuigen in het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde toestel, op weg naar de Amerikaanse hoofdstad, crashte bij het plaatsje Shanksville, nadat inzittenden de kapers hadden overmeesterd. Metro plaatst een overzicht van prachtige foto’s.

In aanwezigheid van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn in de Amerikaanse plaats Shanksville de aanslagen herdacht. Het was het moment waarop de Verenigde Staten ,,terugvochten'' tegen terrorisme, zei Trump tegen de toeschouwers in de staat Pennsylvania. ,,Ze vochten tot het bittere einde. En ze stopten de krachten van het kwaad en versloegen dit slechte, verschrikkelijke en kwaadaardige plan.'' Ook stond Trump stil bij de offers die sindsdien zijn gebracht in de strijd tegen het terrorisme. Volgens hem hebben 5,5 miljoen mensen dienst genomen in de strijdkrachten. Meer dan 7000 ,,stierven om het gevaar van radicaal islamitisch terrorisme een halt toe te roepen''. / ANP
Een anjer op het nationale 9/11 gedenkteken bij een Amerikaanse vlag langs de kant van het Pentagon. / Getty Images
Een man pauzeert, duidelijk geraakt, aan de noordkant van het 9/11 memorial vóór de start van een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september op het National September 11 Memorial in New York. / Getty Images
Edwin Morales, die dient in het leger, zwaait naar de hemel ter nagedachtenis aan zijn overleden vriend Ruben Correa, een brandweerman die stierf tijdens de aanslagen. / Getty Images
Vice-president Mike Pence van de Verenigde Staten spreekt tijdens een ceremonie bij het Nationale 9/11 gedenkteken bij het Pentagon. / Getty Images
Twee rouwende nabestaanden omhelzen elkaar tijdens een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de aanslagen bij het National September 11 Memorial. / Getty Images
Een bouwvakker staat in het World Trade Center Oculus terwijl het uitschuifbare dakraam wordt geopend tijdens de ochtendherdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de aanslagen. / Getty Images
Bloemen zijn achtergelaten door rouwenden bij het National September 11 Memorial in New York. / Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
9/11: Amerika herdenkt
Sluiten