Metro
Metro Nieuws 17 aug 2018 / 08:49 uur

Zwaargewonden door busongeluk bij Berlijn

Een bus van de onderneming Flixbus is vrijdagochtend in het noorden van Duitsland zonder duidelijke reden van de weg geraakt. Daarbij vielen zeker zestien gewonden. Acht van hen zijn er ernstig aan toe, zegt de politie.

De bus kwam op zijn kant in een greppel naast de autosnelweg tussen Rostock en Berlijn terecht, ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van de Duitse hoofdstad. In de bus zaten volgens het Duitse nieuwsmedium Welt in totaal zestig mensen. Zij waren onderweg van Zweden, via Denemarken naar Berlijn. Om alle mensen te helpen zijn zeven brandweerauto’s, verschillende reddingsteams en drie traumahelikopters ter plaatse.

Klem in de bus

Volgens de politie reed de bus vanochtend rond half zeven over de snelweg toen hij ineens in de greppel terecht kwam en omviel. Hierbij kwam ten minste één van de reizigers klem te zitten. Zeven anderen raakten ook zwaargewond, in totaal zouden dertig mensen door de hulpdiensten zijn behandeld. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken.

Flixbus is een vervoersbedrijf dat ook in Nederland actief is. Ze verzorgen goedkope busreizen door heel Europa. Zij willen hét betaalbare – en groene – alternatief zijn voor het traditionele vervoer over lange afstanden en op die manier iedereen kennis laten maken met Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zwaargewonden door busongeluk bij Berlijn
Sluiten