Metro
Metro Nieuws 17 aug 2018 / 07:44 uur

Brabantse vindt wespennest van meter bij een meter

Je kan niet op het terras zitten of een wesp probeert iets van jouw drankje of lekkere snack mee te pakken. Het is namelijk volop genieten voor de wespen in ons land. Het is warm en droog en daar houden de beestjes van. Onder die omstandigheden kunnen nesten snel en makkelijk groeien.

Dat het ontwikkelen van zo’n nest snel kan gaan heeft de Brabantse Riky van Stiphout wel gemerkt. Zij vond een wespennest van ongeveer een meter bij een meter op de zolder van haar garage. Een week eerder haalde ze daar nog een klein nestje weg en merkte ze verder niets, vertelt de vrouw aan het AD.

Foute boel

Donderdag liep zij samen met een vriendin langs haar huis, toen ze opvallend veel wespen in en uit de garage zag vliegen. Door het nest van een week eerder wist zij direct dat het foute boel was en ging er vanuit dat er nog een wespennest in de garage zat. Van Stiphout had alleen nooit verwacht dat er zo’n enorme familie woonde.

De ongediertebestrijder die zij erbij haalde, Theodoor Biemans, had zelf ook nog nooit zoiets gezien. ,,Dit is echt iets wat je één keer in je carrière tegenkomt", vertelt hij aan eerdergenoemde krant. Volgens de professional was het nest ongeveer een meter bij een meter, maar misschien nog wel groter. Het nest zit namelijk verborgen achter een schot, dus hij kan het nog niet helemaal zien.

Het nest was niet alleen heel groot, er werd ook nog eens druk gebruik gemaakt van het huis. Volgens ongediertebestrijder Biemans leefden er zo’n 12.000 wespen in de garage van mevrouw Stiphout. Hij vergelijkt de aanvliegroute met die van Schiphol op een drukke vakantiedag. Hij vond het zo bijzonder, dat hij een video van het nest op Facebook plaatste.

Mega-groot wespennest in Lieshout. 💪Biemans Ongedierte Bestrijding (BOB)

Gepostet von Theodoor Biemans am Donnerstag, 16. August 2018

Grote klus

Ondertussen zijn de hulptroepen hard bezig het nest weg te halen, maar dat is een hele onderneming. Eerst moet er gif in het nest gespoten worden zodat de koningin overlijdt. Zonder koningin overleeft de rest van de wespen het niet. Zodra alle wespen dood zijn, wordt het nest zelf weggehaald. Dit zal pas na het weekend gebeuren. Dan kan Biemans de binnenkant van het nest bekijken, waar hij als echte ongediertebestrijder naar uitkijkt: zulke grote nesten zie je immers maar zelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabantse vindt wespennest van meter bij een meter
Sluiten