Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Vleesetende soa ontdekt bij vrouw uit Southport

Een vrouw uit het Engelse Southport heeft heel veel pech gehad bij een wilde sekspartij. De vrouw liep namelijk een zeer zeldzame seksueel overdraagbare aandoening op, waarbij de geslachtsdelen een soort van uitbarsten en wegrotten.

Zweren

De geslachtsziekte wordt normaal gesignaleerd op tropische gebieden, zoals Papua Nieuw Guinea, en veroorzaakt zweren die verspreiden over de geslachtsdelen van een persoon. Daarna eet de soa het vlees van de geslachtsorganen.

De vrouw in kwestie was tussen de 15 en 25 jaar oud. De soa wordt verspreid door huid-op-huid contact tussen personen. Onbehandeld zal de soa de totale geslachtsdelen kunnen vernietigen, omdat hij zoveel vlees op kan eten dat er permanente schade, littekens en verkleuringen ontstaan.

slechts tientallen gevallen

Volgens het Engelse Institute for Sexual Health komen er jaarlijks wereldwijd slechts enkele tientallen gevallen voor van de soa, die donovanose wordt genoemd.

Hoe de vrouw de verschrikkelijke soa opliep is niet bekend. Ook weten we niet of ze blijvende complicaties heeft opgelopen. De meeste gevallen van mensen die deze soa hebben opgelopen, zijn veroorzaakt door onbeschermde seks in de zogenaamde ‘endemische’ landen: landen waar veel soa’s en hiv voorkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.