Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 aug 2018 / 15:08 uur

Sponsoren mogen niet meezwemmen met Van der Weijden

De sponsorrecreanten die met de Elfstedenzwemtoch van Maarten van der Weijden wilden meezwemmen, mogen dat niet van de waterschappen. De waterkwaliteit is zo slecht vanwege de aanwezigheid van de E. coli-bacterie. De monstertocht van Van der Weijden zelf gaat wel door. „Ik realiseer mij dat de kans groot is dat ik bijvoorbeeld een buikgriep oploop. Maar dat risico neem ik”, laat hij in een verklaring weten.

Het idee was dat recreanten in ruil voor een sponsorbijdrage in de elf steden een stuk met Van der Weijden mee konden zwemmen. Bijna duizend mensen hadden zich daarvoor aangemeld én daar voor getraind. „Ik kan niet onder woorden brengen hoe zeer ik hier van baal. Het doel is immers niet om drie dagen te zwemmen, het doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarvoor hebben al die deelnemers maanden getraind. De teleurstelling is groot, voor al die zwemmers die donateurs hebben geworven en voor alle vrijwilligers, die zich maandenlang met hart en ziel hebben ingezet", zegt Van der Weijden tegen Omroep Fryslân.

Onderzoek naar kanker

Van der Weijden, die tijdens zijn loopbaan leukemie kreeg en in 2008 olympisch kampioen werd, begint zaterdag in Leeuwarden aan zijn tocht. Hij zwemt 200 kilometer langs de elf Friese steden. Hij vermoedt dat hij zestig uur later terug is in Leeuwarden. Het doel van zijn tocht is zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Reageer op artikel:
Sponsoren mogen niet meezwemmen met Van der Weijden
Sluiten