Metro
Metro Nieuws 13 aug 2018 / 10:09 uur

Podium stort in op Spaans festival: 300 gewonden

Op een festival in de Spaanse stad Vigo stortte zondagavond een houten podium in. Zeker 300 mensen raakten gewond.

Terecht in zee

Dat melden lokale media. De 16.000 bezoekers kwamen voor het sport- en muziekfestival O Marisquiño, dat plaatsvond bij een haven. Sommige slachtoffers kwamen daardoor in zee terecht toen de ongeveer 40 meter lange en 10 meter brede houten constructie het begaf.

Negen mensen liggen in het ziekenhuis. Vijf mensen, onder wie twee kinderen, raakten zwaargewond, meldt de minister van Volksgezondheid van de regio Galicië. Niemand verkeert in levensgevaar.

Podium stort in op Spaans festival: 300 gewonden
Negen mensen liggen in het ziekenhuis. Foto: ANP.

Duikers hebben gezocht naar mogelijke slachtoffers die onder water klem hadden kunnen zitten. Ook zijn thermische camera’s (die infrarood meten) ingezet om te kijken of er slachtoffers onder het puin lagen.

‘Horrorfilm’

„Het was een chaos, een soort horrorfilm", schrijft iemand op Twitter. „Een nacht waar je met veel plezier naar toeleeft met je vrienden en zo eindigt." Het is nog niet duidelijk waardoor het platform instortte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Podium stort in op Spaans festival: 300 gewonden
Sluiten