Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 13 aug 2018 / 10:04 uur

100-jarige kermisfan voor de 80e keer aanwezig

Op de fiets, met de auto of dit jaar met de ambulance: het maakt de 100-jarige Catherine Krause niet uit hoe ze er komt, maar dat ze er komt. Op haar lievelingsevenement van het jaar: de Wisconsin State Fair. Inmiddels is ze honderd jaar oud en beleeft ze haar tachtigste editie van de kermis.

De dag na haar honderdste verjaardag – 16 april 2018 – ging er iets mis met haar enkel. De oude dame werd hierdoor opgenomen in het ziekenhuis. Ze had om die reden ook niet verwacht dat ze dit jaar naar de kermis kon, maar niets bleek minder waar. Ze werd in een ambulance als een ware beroemdheid het terrein op gereden. Daar zit ze dan eventjes om al haar vrienden te zien, wat te eten en te drinken en vervolgens wordt ze weer teruggebracht naar het verzorgingstehuis waar ze revalideert van haar enkelblessure.

Geen editie gemist

Krause houdt zo erg van de Wisconsin State Fair dat ze de afgelopen tachtig jaar geen editie heeft gemist. Het evenement duurt elf dagen en de laatste vijfentwintig jaar bracht ze alle elf dagen op het feestje door, weet Milwaukee Journal Sentinel. Nu is dat iets teveel, maar ze heeft de kermis toch even bezocht, met dank aan haar zoon. Robert Krause heeft namelijk vrienden bij Bell Ambulance.

Foto: Meg Jones/ Milwaukee Journal Sentinel

Hij vertelde tussen neus en lippen door aan de eigenaar van Bell Ambulance dat hij zijn moeder zo graag nog een keer op de kermis wilde zien, maar dat hij niet wist hoe. Jim Lombardo, de eigenaar van het bedrijf, bood direct aan zijn moeder bij het verzorgingstehuis op te halen en terug te brengen met een van zijn ziekenauto’s. Voor de ambulancebroeders was het ook weer eens wat anders: ,,Alhoewel we normaal op iemands slechtste dag aanwezig zijn, zijn we dat nu op iemands beste dag”, zei Scott Mickelsen tegen de Milwaukee Journal.

Geen woorden voor

Catherine zelf had geen woorden voor hoe ontzettend blij ze was dat ze de kermis toch kon bezoeken. Ze snapte vooral niet waarom mensen zoveel moeite deden voor een gewone 100-jarige vrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100-jarige kermisfan voor de 80e keer aanwezig
Sluiten