D. van Aken
D. van Aken Entertainment 13 aug 2018

Ticketmaster stopt met doorverkoop op Seatwave

Het is al jaren een doorn in het oog van veel muziekliefhebbers: het doorverkopen van concertkaartjes voor belachelijke prijzen op Seatwave. Maar daar komt vanaf maandag een einde aan volgens Ticketmaster.

Nieuwe marktplaats

De kaartverkoopsite, die zelf eigenaar is van Seatwave, stopt per direct met het aanbieden van kaartjes. “We hebben naar je geluisterd. We begrijpen dat je het zat bent dat anderen de tickets voor je neus wegkapen en doorverkopen voor veel te hoge prijzen”, aldus Ticketmaster.

Het bedrijf lanceert volgend jaar een marktplaats voor kaarten waar tickets gekocht en verkocht kunnen worden voor de originele prijs.

Onderzoek

De Autoriteit Consument en Markt had twee jaar geleden onderzoek gedaan naar de verkoop via sites als Seatwave. Aanleiding was de doorverkoop van kaartjes voor Adele. Dat optreden was razendsnel uitverkocht. De verkochte kaartjes werden vervolgens voor veel geld doorverkocht.

Dat onderzoek stopte na een paar maanden, omdat er geen bewijs was dat de hoge ticketprijzen niet door de beugel konden. Als er weinig kaartjes beschikbaar zijn, terwijl veel mensen een kaartje willen hebben, is het logisch dat de prijzen worden opgedreven, aldus de autoriteit.

Ticketswap

In Nederland is op dit moment al één doorverkoopsite waar je terecht kan voor concerten die uitverkocht zijn en waar je niet de hoofdprijs voor moet betalen. Op het populaire Ticketswap kunnen kaartjes maximaal 20 procent duurder zijn dan de oorspronkelijke prijs, terwijl er op andere kaartjessites geen maximum geldt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ticketmaster stopt met doorverkoop op Seatwave
Sluiten