Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 aug 2018 / 09:00 uur

Patholoog trekt ‘alle meningen over Ivana in’

De Maleisische patholoog die eerder verhoord werd over de doodsoorzaak van het Nederlandse model Ivana Smit, heeft maandag officieel haar getuigenis ingetrokken. De vrouw schijnt ‘in de problemen te zijn gekomen’ tijdens het kruisverhoor.

Kritische vragen

Sébas Diekstra, de advocaat van de nabestaanden, meldt op Twitter dat de vrouw na een reeks kritische vragen in de rechtbank ‘al haar eerdere meningen die ze de rechtbank had gegeven terug wilde trekken’. Eerder verklaarde de vrouw dat Smit nog leefde na haar val. Daarnaast zou het overleden model ‘verwaarloosbare’ hoeveelheden drugs in haar bloed gehad hebben. Dit contrasteerde flink met de bevindingen van de Nederlandse patholoog Frank van de Goot, die van mening was dat Smit al niet meer leefde toen ze naar beneden viel en juist een bijna fatale dosis drugs in haar bloed had.

Vraagtekens

Al haar conclusies over de dood van Smit worden nu uit haar getuigenis gehaald. Diekstra plaatste recentelijk nog grote vraagtekens bij de deskundigheid van de Maleisische patholoog: ze zou maar een beperkt aantal jaren ervaring met secties hebben. De advocaat achtte het onbegrijpelijk dat er zo’n onervaren patholoog is aangewezen voor een zaak die –al een tijd lang- zo gevoelig ligt. Smit viel vorig jaar, in december, vanaf het balkon van een appartement in Kuala Lumpur. Haar familie wil sindsdien bewijzen dat er geen sprake was van een ongeluk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patholoog trekt ‘alle meningen over Ivana in’
Sluiten