Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Overlevenden onder puin vandaan gehaald in Lombok

Twee dagen na de aardbeving op Lombok treffen reddingswerkers nog steeds overlevenden aan. Er werd onder meer een man onder het puin vandaan gehaald bij een moskee, en een vrouw kon na een urenlange reddingsactie uit een winkel worden gered. Omwonenden hadden alarm geslagen toen ze het slachtoffer om hulp hoorden roepen.

Veel schade

De Indonesische autoriteiten hopen meer overlevenden te kunnen redden, maar verwachten ook dat het dodental nog verder zal stijgen. De aardbeving van 6,9 heeft aan zeker 98 mensen het leven gekost.

Minstens 236 mensen raakten gewond. Ook de schade is enorm: meer dan 20.000 inwoners moesten hun beschadigde of ingestorte huizen verlaten.

Naschokken

Veel toeristen proberen ondertussen het eiland te verlaten. Zij stapten dinsdag onder meer op veerboten naar het nabijgelegen eiland Bali.

Na de beving van zondag volgden zeker 230 naschokken, meldt het Indonesische bureau voor meteorologie, klimatologie en geofysica (BMKG). Lombok werd op 29 juli ook al getroffen door een aardbeving. Dat natuurgeweld kostte aan zeker 17 mensen het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.