Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Oplossing voor verdorde planten: ‘spuit ze groen’

Herkenbaar probleem: door de felle zon en extreme droogte hebben veel tuinen last van verdorde planten. Een verfbedrijf uit Wijchen bedacht hier de perfecte oplossing voor: het groen spuiten van dode planten.

Twee miljoen keer

Fabian de Croix (37), van het verfbedrijf, was bij een klant om een huis te witten. Om te voorkomen dat tijdens het witten een deel van de planten meegenomen zou worden, werden de buxussen bedekt met een doek.

„Maar door de enorme droogte en felle zon waren de planten daarna helemaal verdord. Toen ben ik net zo lang gaan zoeken tot ik iets gevonden had waardoor de plant er weer netjes uit zou zien.” Het filmpje waar hij de planten weer groen spuit gaat uiteindelijk de hele wereld over en is inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken.

Niet slecht voor milieu

Het blijkt echter niet zomaar groene verf, maar verf met een speciale voeding. „Iedereen dacht dat het een grap was. We zijn natuurlijk een verfbedrijf en geen hoveniersbedrijf. Maar het is niet slecht voor het milieu en de planten blijven wel vijf tot zeven weken groen.”

Volgens RTL Nieuws liggen de kosten voor een kleine tuin in Nederland tussen de 200 en 400 euro. Staan er veel planten, of komt de vraag uit het buitenland, dan gaat de prijs omhoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oplossing voor verdorde planten: ‘spuit ze groen’
Sluiten