Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 aug 2018 / 12:19 uur

12,5 jaar cel voor laten misbruiken van eigen kind

In Duitsland heeft een vrouw 12,5 jaar cel opgelegd kregen omdat zij haar eigen zoon seksueel liet misbruiken door pedofielen. Haar vriend kreeg twaalf jaar cel en tbs opgelegd.

Het stel bood het jongetje aan op het dark web, een verborgen deel van internet. Tientallen mensen betaalden om seks met het kindje te hebben. De vrouw en haar partner misbruikten het jongetje ook zelf. Daar maakten ze ook filmpjes van en die verspreidden ze.

Pleeggezin

Het jongetje is nu tien jaar oud en is ondergebracht bij een pleeggezin. Het misbruik duurde meer dan twee jaar lang. Ook een toen driejarig meisje werd door hen misbruikt, zij was de dochter van vrienden en de vrouw paste af en toe op haar. Zeker zes pedofielen werden ook veroordeeld. Zo kreeg een 33-jarige Spanjaard tien jaar celstraf. De man reisde meerdere keren naar Duitsland om seks met het jongetje te hebben.

De 48-jarige moeder van het jongetje en haar 39-jarige vriend hebben toegegeven wat ze hebben gedaan. Justitie had 14,5 jaar celstraf geëist tegen de vrouw en veertien jaar tegen de man.

Kritiek

Ook de autoriteiten kregen kritiek. Zo was de partner van de vrouw al eerder veroordeeld voor kindermisbruik. Hij mocht geen contact hebben met kinderen, maar toch kon hij in een huis wonen met de zoon van zijn vriendin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
12,5 jaar cel voor laten misbruiken van eigen kind
Sluiten