Anne Kersten
Anne Kersten Tech 7 aug 2018 / 10:25 uur

Najaar battles tegen je vrienden in Pokémon GO

Grote kans dat de Pokémon GO-hype in het najaar weer vol los zal barsten. Vanaf dan wordt het namelijk mogelijk om tegen je vrienden te spelen. Dat blijkt uit een Pools interview met Niantic, van wie de app is.

PvP

Tegen het Poolse Gram vertelt Anne Beuttenmuller dat ze hard aan het werk zijn om een zogenoemde player versus player-modus in het spel te verwerken. Er is nu al een optie waarmee je Pokémon uit kan wisselen met vrienden, maar er komt dus meer. Net als nieuwe Pokémon.

In 2016 was er sprake van een ware Pokémon-hype naar aanleiding van het uitkomen van het Pokémon GO-spel. Duizenden mensen gingen massaal de straat op om het spel te spelen, waarbij soms gevaarlijke situaties ontstonden. Ook leidde het tot overlast in bijvoorbeeld Kijkduin, dat de Pokémonhoofdstad werd genoemd.

Najaar battles tegen je vrienden in Pokémon GO
Duizenden spelers komen samen in Kijkduin / ANP

Populair

Afgelopen maand werd bekend dat het spel werkt aan een comeback en in mei 2018 174% meer omzet draaide dan in het jaar ervoor. Aan het eind van het jaar wordt ook een ‘samenwerking’ met de Nintendo Switch verwacht, wat de populariteit nog meer aan kan wakkeren.

Niantic is ook het bedrijf achter Harry Potter: Wizards Unite, een spel dat ook aan het einde van het jaar moet verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Najaar battles tegen je vrienden in Pokémon GO
Sluiten