Metro
Metro Nieuws 26 aug 2018 / 15:55 uur

Nationale Hondendag: 5x de leukste viervoeterfilms

Trotse eigenaar van een (eigenwijze) viervoeter of simpelweg een enorme hondenfan? Dan is 26 augustus, Nationale Hondendag, dé uitgelezen kans om eens extra bij het bestaan van deze gezellige dieren stil te staan. Metro selecteert daarom de vijf leukste hondenfilms om met jezelf óf je huisdier te kijken.

1. Hachi

Hachi vertelt het (waargebeurde!) verhaal van een bijzonder trouwe hond die iedere dag naar het station gaat om zijn baasje op te wachten van zijn werk. Meer gaan we er niet over verklappen, buiten ’t feit dat je het als hondenfan waarschijnlijk niet helemaal droog houdt bij dit behoorlijk ontroerende verhaal.

2. A dog’s purpose

Hoofdpersoon in deze film uit 2017 is de viervoeter Bailey. De hond wordt van geboorte tot dood, door verschillende reïncarnaties heen, gevolgd. Elke keer zit-ie in een nieuw hondenlichaam waarbij hij andere baasjes kan helpen met bepaalde kwesties. Aan het eind is de prangende vraag: wat is nou precies zijn doel geweest? Pluspunt van deze film: KJ Apa vertolkt een van de rollen (ja, inderdaad, die fijne vent van Riverdale!).

3. Marley & Me

Wanneer je een rasechte hondenliefhebber bent ken je deze waarschijnlijk al wel, maar tóch willen we je ‘m niet onthouden. In deze film adopteert een jong koppel Marley: een aandoenlijke puppy met héél veel energie. Gedurende de film maakt de hond van alles mee met het koppel – van het veranderen van baan en huis tot gezinsuitbreiding. Een prachtig verhaal over de emotionele band tussen mens en hond.

4. Bolt

Met een flink portie Disney is nooit wat mis, toch?! Deze animatiefilm uit 2008 gaat –je voelt ‘m al aankomen- over Bolt, een ‘superhond’. Of naja, zo wordt hij in ieder geval wekelijks in zijn eigen TV-serie “American Dog” geportretteerd. Wanneer hij echter vanuit Hollywood in New York terecht komt, kan hij opeens niet meer op zijn superkrachten terugvallen, waardoor terugkomen in Hollywood opeens een flinke uitdaging wordt.

5. Max

Max is een vrij nieuwe film uit 2015. Het verhaal gaat over een oorlogshond die getraumatiseerd huiswaarts keert wanneer diens eigenaar in Afghanistan om het leven komt. De hond vindt vervolgens steun bij het 14-jarige broertje van zijn overleden baas. Samen komen ze achter een groot geheim: de ware toedracht van het overlijden van de soldaat. Spannende film waarbij het nodige portie avontuur niet ontbreekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nationale Hondendag: 5x de leukste viervoeterfilms
Sluiten