Metro
Metro Nieuws 26 aug 2018 / 17:00 uur

Maarten ‘onwijs dankbaar’ voor miljoenenopbrengst

„Ik ben zo onwijs dankbaar, wat een geld. Ik ben zo onwijs dankbaar”, aldus een hele tevreden Maarten van der Weijden over de opbrengst van zijn zwemtocht door Friesland. Zondag maakte de zwemmer op zijn huldiging bekend dat de opbrengst in een paar dagen tijd met bijna een miljoen euro is gestegen naar ruim 4,3 miljoen euro. Het geld gaat via KWF Kankerbestrijding naar elf speciale projecten.

Trotse fans

In Waalwijk werd Maarten zondagmiddag gehuldigd voor de Elfstedenzwemtocht die hij vorige week door Friesland maakte. Zijn plan was om 200 kilometer af te leggen, maar na 163 kilometer moest hij staken. Hij lag al 55 uur in het water en het was medisch niet langer verantwoord om door te gaan. Ondanks dat hij moest staken, waren zijn fans niet minder trots op hem. Honderden mensen kwamen zondag naar Waalwijk om te zien hoe Maarten gehuldigd werd.

Afgelopen woensdag stond de teller van de opbrengst van de zwemtocht nog op 3,5 miljoen euro. In een paar dagen tijd is dat bedrag dus met bijna een miljoen euro gestegen. Maarten wil uiteindelijk 4,5 miljoen euro aan donaties ophalen. „Het is nog ruim twee ton en we gaan er alles aan doen om dat te halen.”

‘Bovenmenselijke prestatie’

Tijdens de huldiging kreeg Maarten een erepenning van de gemeente Waalwijk uit handen van burgemeester Nol Kleijngeld. „Je hebt een bovenmenselijke prestatie verricht en mensen in verbinding gebracht rondom het thema kanker. Daarom is heel Nederland trots op je”, zei Kleijngeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maarten ‘onwijs dankbaar’ voor miljoenenopbrengst
Sluiten