Metro
Metro Nieuws 25 aug 2018 / 16:00 uur

Muurschildering Anne Frank al na twee dagen beklad

Een levensgrote muurschildering van Anne Frank in Amsterdam is beklad. De muurschildering was pas twee dagen oud. Vandalen hebben het werk overgespoten met letters in graffiti.

Afgelopen woensdag was de muurschildering dan eindelijk af. Maar na amper twee dagen hebben vandalen al toegeslagen. Vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze letters over de muurschildering gespoten. Wie de vandalen zijn, is niet bekend.

Liefde voor Amsterdam

De muurschildering was in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gemaakt door de Duitse graffiti artiest Philipp Scharbert. Op een oud gemaal op een braakliggend terrein van de HvA schilderde Scharbert een lachende Anne Frank in popart-stijl. Tegen Het Parool zei de artiest eerder deze week dat hij verliefd is op Amsterdam en vindt dat de Joodse Anne Frank het verdient om gezien te worden. De HvA hoefde dan ook niets te betalen voor het werk van Scharbert.

Dit was het origineel:

En zo ziet de muurschildering eruit nadat vandalen hebben toegeslagen:

De bedoeling was dat de lachende Anne Frank nog tot het eind van het jaar zou blijven hangen. Het gemaal waarop Anne Frank is afgebeeld wordt daarna gesloopt voor de aanleg van een nieuw schoolgebouw van de HvA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Muurschildering Anne Frank al na twee dagen beklad
Sluiten