Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 25 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Roland Garros verbant zwangerschapsoutfit Williams

Serena Williams beviel bijna een jaar geleden van een dochter. Door medische complicaties duurde het even voordat ze terugkeerde op de tennisbaan en dat deed ze in een speciale outfit. Tijdens Roland Garros had ze een zogenaamde catsuit aan.

Bloedcirculatie

,,Het is goed voor de bloedcirculatie", zo verklaarde de Amerikaanse tennisster niet veel later. "Daarnaast leef ik graag in een fantasiewereld. Dit is mijn manier om een superheld te zijn, want zo voel ik me als ik het aantrek."

De organisatie van het Franse tennistoernooi vond het niet bepaalde een chique verschijning en besluit daarom om kledingvoorschriften in te voeren voor tennissers die actief zijn op het gravel.

,,Zo’n pakje gaan we niet meer aanvaarden", zo spreekt de voorzitter van de Franse tennisbond, Bernard Giudicelli. ,,Soms kan je de grens overschrijden. Je moet respect hebben voor het spel en de omgeving."

Nike

Nike – de grote kledingsponsor van Williams – reageert met een kort, maar duidelijk statement in een tweet. ,,Je kan de superheld wel uit haar pak halen, maar je kan nooit haar superkrachten wegnemen."

Overigens zou Roland Garros niet het eerste toernooi zijn dat kledingvoorschriften invoert. Op het heilige gras van Wimbledon moeten de spelers immers in het wit aantreden. Alleen de beweegreden van Roland Garros om dit te doen, zijn op zijn minst opvallend te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.