Redactie Metro
Redactie Metro Sport 25 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Verstappen start op zevende plek in GP van België

Max Verstappen is zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van België niet verder gekomen dan de zevende tijd. Dat betekent dat hij zondag in de GP van België vanaf de zevende plek zal starten. „Een zevende plaats is niet wat je wil”, aldus een teleurgestelde Verstappen.

Slecht weer

De Nederlandse courier was een van de slachtoffers van het wisselende weer in de Ardennen. Hij reed zijn rondjes in de stromende regen terwijl het tijdens de laatste minuten van de chaotisch verlopen kwalificatie droog was. Verstappen had weinig brandstof getankt om zijn auto zo licht mogelijk te maken. „Ik had mezelf ingesteld op één snelle ronde”, stelde hij. „Dat pakte verkeerd uit toen het droog werd.”

Lewis Hamilton was opnieuw de snelste en start zondag van poleposition, gevolgd door Sebastian Vettel. Esteban Ocon en Sergio Perez verrasten met een derde en vierde tijd. Beide coureurs van Force India hadden geluk dat het stopte met regenen op het circuit van Spa-Franchorchamps.

Druk is groot

Verstappen besefte dat het lastig wordt om zondag voor naar schatting 80.000 Nederlanders op de tribune toch nog op het podium te komen. „Laat ik nu eerst maar coureurs als Esteban Ocon, Sergio Perez en Romain Grosjean proberen in te halen. Dat moet normaal kunnen. Daarna zien we wel verder.”

De Nederlandse coureur Nyck de Vries had zaterdag wel succes. Hij boekte zijn tweede zege op rij in de Formule 2. Na zijn winst in Boedapest was de Nederlandse autocoureur ook de snelste in de GP van België. Door de kwalificatie van Verstappen in de Formule 1 eerder die dag, zaten de tribunes nog vol met landgenoten van De Vries.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.