Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder gooit kinderen uit raam van brandend huis

Een vrouw in de Chinese stad Xuchang heeft op een dramatische manier haar zoon en dochter gered uit hun woning die in brand stond. Het gezin ontdekte ‘s ochtends vroeg brand in hun appartement op de vierde verdieping.

Door de grote hoeveelheid rook en vele vlammen was het onmogelijk via de deur te vluchten. De moeder schreeuwde vervolgens om hulp uit het raam. Ze gooide vervolgens een laken naar de toegesnelde voorbijgangers op de stoep, die spreidden het laken. De vrouw riep dat ze haar kinderen naar beneden ging gooien omdat het huis in brand stond, en dat de mensen de kinderen met het laken moesten opvangen.

Gebroken been

Als eerste wierp de moeder haar 9-jarige zoon naar beneden. Daarna vingen de voorbijgangers ook de 3-jarige dochter succesvol op met het laken. De zoon liep brandwonden op en de dochter brak door de val haar been. Ze liggen in het ziekenhuis, met hun vader aan hun zijde.

Waarschuwing: de video kan als schokkend worden ervaren.

Overleden na heldendaad

Dramatisch genoeg kon de moeder zichzelf na haar heldendaad niet meer in veiligheid brengen. Brandweermannen vonden haar bewusteloos bij het raam. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder gooit kinderen uit raam van brandend huis
Sluiten