Metro
Metro Nieuws 17 aug 2018 / 07:29 uur

Lid studentenvereniging filmde stiekem op toilet

Een lid van de Delftse studentenvereniging Virgiel is niet langer welkom op de vereniging. Hij had namelijk een camera verstopt in een koffiebekertje en die op het vrouwentoilet van de sociëteit gezet.

‘Onacceptabel’

In een verklaring laat de vereniging weten dat er drie mensen zijn gefilmd. Het lid heeft bekend en is, op verzoek van de gefilmde personen, in gesprek gegaan met hen. Hij heeft spijt betuigd. „Hetgeen wat hij gedaan heeft is volstrekt onacceptabel en keuren wij ten strengste af. Daarom zal het lid niet meer welkom zijn op onze vereniging”, laat de katholieke studentenvereniging weten.

Ook gaat de persoon in gesprek met een psycholoog. Het is aan de betrokkenen of zij aangifte willen doen, het besluit wat zij nemen zullen wij steunen, aldus de vereniging.

TU Delft

De TU Delft is over het voorval ingelicht, schrijft de NOS. De universiteit zegt dat er begrip is voor de stappen die Virgiel heeft genomen en heeft de indruk dat er op een transparante manier is gecommuniceerd door de studentenvereniging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lid studentenvereniging filmde stiekem op toilet
Sluiten