Metro
Metro Nieuws 17 aug 2018 / 04:59 uur

‘Al sinds mei bezig met de kruidnoten van december’

Waar een groot deel van Nederland nog op vakantie is, is er een sector die zich al volop bezighoudt met Sinterklaas en kerst. Het mag dan nog een aantal maanden duren voordat de kerstboom weer in huis komt, in mei zijn de eerste voorbereidingen voor kerstkransjes, kerstbroden én pepernoten al getroffen.

Elf voetbalvelden

Van Delft Biscuits in Harderwijk is bijvoorbeeld al sinds mei bezig met het produceren van ruim vier miljard pepernoten en één miljoen zakken taaitaai. Ook het distributiecentrum van de Intratuin in Venlo staat al bomvol met kerstartikelen, in een oppervlakte van zo’n elf voetbalvelden.

„Ik snap dat een buitenstaander er misschien raar tegenaan kijkt dat we zolang bezig zijn”, vertelt Gert-Jan Bom van Van Delft Biscuits aan de NOS. „Maar alles moet goed voorbereid worden.” En dus staat hij in juli tussen het Sinterklaassnoepgoed. Van Delft opent in het najaar tientallen pop-upstores waar vijftig soorten kruidnoten verkocht worden, met onder andere smaken als bitterkoekjes of tompouce.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Al sinds mei bezig met de kruidnoten van december’
Sluiten