Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Hamburg verkoopt vluchtelingenwoning via eBay

Nieuwe werkruimte of hobbyruimte nodig? Speur dan eens rond op veilingsite eBay. Daar kun je namelijk vluchtelingenwoningen kopen die in de Duitse stad Hamburg staan. Potentiële kopers kunnen al vanaf 1000 euro bieden op de woningen. Volgens de advertentie zijn de woningen uitermate geschikt om te worden gebruikt als sportruimte, gastenkamer, werkplaats of hobbyruimte.

De gemeente zegt de woningen, die ongeveer drie jaar oud zijn, niet meer nodig te hebben. De voormalige bewoners zijn inmiddels op andere plaatsen ondergebracht of hebben een eigen huis.

Interesse

Het gaat om circa vijftig huisjes, die een oppervlakte van 28 vierkante meter hebben. Ze kosten ongeveer 23.000 euro per stuk. Volgens een woordvoerder van de dienst die gaat over de huisvesting van vluchtelingen is er interesse vanuit heel Duitsland.

Kopers moeten de huisjes overigens wel meenemen. Het transport komt voor eigen rekening en dat kan nog eens duizenden euro’s extra kosten, bovenop de prijs die de kopers betalen op de veiling.

https://twitter.com/TAG24HH/status/1029662153295441920

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.