Metro
Metro Nieuws 16 aug 2018 / 11:39 uur

Vier nieuwe tips over vermiste Nsimire (14)

Na een politiebericht op TV West heeft de politie vier nieuwe tips binnengekregen over de vermiste Nsimire Massembo uit Den Haag. De 14-jarige wordt vrijdag drie weken vermist.

Onderdak

De tips worden onderzocht, maar de politie houdt er inmiddels rekening mee dat het meisje is weggelopen en dat ze hulp krijgt bij haar verdwijning. De politie benadrukt nadrukkelijk dat het strafbaar is om haar nu onderdak te bieden. Mensen die dat doen maken zich schuldig aan een misdrijf.

De politie laat weten dat getuigen zich hebben gemeld die Nsimire op zaterdag 28 juli, een dag na haar vermissing, nog op drie plekken in Den Haag hebben gezien: bij een Albert Heijn, bij een muziekcentrum en op een pleintje.

Telefoon

Aan de hand van haar ov-chipkaart weet de politie ook dat Nsimire nog met de bus en de tram heeft gereisd. Verder stond haar telefoon in de eerste week van haar vermissing nog een paar keer kort aan. Sinds 4 augustus staat haar telefoon uit. De politie laat in het opsporingsbericht op TV West weten dat zij niet weten of Nsimire zelf in het gebied is geweest waar haar telefoon aan stond.

Nsimire verdween op vrijdag 27 juli. Inmiddels weet de politie dat ze in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een vriendin is blijven slapen. Daar is ze om 13.00 uur vertrokken.

‘Weer gezellig maken’

De omgeving van Nsimire maakt zich al bijna drie weken zorgen over haar. Flyeracties en massale zoektochten hebben tot nog toe niets opgeleverd.

In het opsporingsbericht deden twee vriendinnen van Nsmire een emotionele oproep: „Ik hoop dat je terug komt en dat je gewoon hier bent met ons, dat we het weer gezellig kunnen maken."

https://www.youtube.com/watch?v=wwfbkb81vIU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier nieuwe tips over vermiste Nsimire (14)
Sluiten