D. van Aken
D. van Aken Nieuws 27 aug 2018

Er komt heerlijk nazomerweer aan: mogelijk 30 graden

Wekenlang scheen de zon in Nederland en vlogen de temperaturen regelmatig richting tropische waarden. Maar de afgelopen dagen kwam er een einde aan dat zomerweer. Het was vooral heel grijs en heel nat, maar nu blijkt dat de zomer zich nog niet gewonnen geeft. We gaan namelijk weer richting de 30 graden.

50/50

“Volgens de huidige computerberekeningen is de kans 70% dat de temperatuur vanaf zondag boven normaal uitkomt met 22 graden of meer”, aldus meteorologen van Weerlonline. “Er is zelfs 50% kans dat het ergens in Nederland zomers warm wordt met maxima van ruim 25 graden.”

Dinsdag zet de zomer al een klein tandje bij en komt de middagtemperatuur uit op 21-24 graden. Het zonnetje is dan niet heel vaak te zien. En ook woensdag hebben we te maken met heerlijke temperaturen. Alleen dan krijgen we ook te maken met regen- en onweersbuien.

Vanaf donderdag

Ook woensdag is het warm voor de tijd van het jaar met 21 tot lokaal 24 graden. In de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en stijgt de kans op regen- en onweersbuien. De buien verdrijven de warme lucht.

Vanaf donderdag wordt het behoorlijk droog in Nederland. Weinig kans op een bui en een graadje of 21. Vanaf zondag gaat het dus vervolgens warmer worden.

Mocht de nazomer in Nederland losbarsten dan lijkt deze minimaal een halve week te duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Er komt heerlijk nazomerweer aan: mogelijk 30 graden
Sluiten