Redactie Metro
Redactie Metro Tech 27 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo ga je op en top het nieuwe studiejaar in

Nieuwe studie, nieuwe spullen. Heb jij alles al om dit jaar vlekkeloos te laten verlopen en keihard te studeren? Voor als je misschien nog iets vergeten bent, helpen wij je ’n handje met acht musthaves om goed voorbereid aan het nieuwe studiejaar te kunnen beginnen.

1. Daily planner

Koop een papieren agenda. Een grote, dikke of kleine: het maakt allemaal niet uit. Goed plannen, plannen en nog eens plannen is essentieel om niet achter de feiten aan te lopen en – niet onbelangrijk – je tentamens in één keer te halen.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Agenda. Foto: Unsplash

2. Portable charger

Niets vervelender dan na een lange dag college met een lege telefoon in de trein te zitten. Zorg er daarom voor dat je altijd een portable charger bij je hebt om verveling te voorkomen. Enneh… niet vergeten op te laden, hè!

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Portable oplader. Foto: Colourbox

3. Digitaal gemak

Een goede laptop en fijne telefoon is onmisbaar voor al je huiswerk, deadlines, opdrachten en de communicatie met studiegenoten en leraren. Tip: met de ZenFone 5 en ZenBook S van Asus ben je sowieso verzekerd van goede spullen. De smartphone staat bekend om z’n lange batterijduur. Heb je nog geen rugtas om je laptop in mee te nemen? Ook daarvoor kun je bij Asus terecht, want je krijgt er eentje gratis bij aankopen tijdens de terug naar school-campagne Back to Reality. Tip 2 voor de student: Asus heeft een eenmalige gratis data-herstelservice bij een ongeluk in het eerste jaar. Denk aan waterschade, het per ongeluk verwijderen van bestanden of virussen.

asus groot

4. Thermoskan

Coffee to go is duur voor de gemiddelde student. Reken maar eens uit: iedere dag ‘even 3 euro voor een cappuccino neerleggen’, dat tikt behoorlijk aan. Koop daarom een goede thermoskan die je ’s ochtends vult en bespaar héél veel euro’s.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Thermoskan. Foto: Colourbox

5. Koptelefoon / oortjes

Afleiding is funest voor je concentratie. Op je studie lopen er altijd wel mensen rond die een praatje willen maken. Zorg er daarom voor dat je altijd een koptelefoon of oortjes in je tas hebt zitten en zonder je af wanneer je dat nodig vindt.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar

6. Fijne werkplek thuis

Een studieplek vinden is een behoorlijke opgave. Studenten zijn dagelijks op zoek naar een plekje, waardoor het (vooral tijdens tentamenweken) extréém druk is op school. Zorg ervoor dat je thuis een fijne plek hebt om te werken zodat je hier altijd op kunt terugvallen.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Zorg voor een goede werkplek. Foto: Unsplash

7. Markeerstiften

‘Shit! Weer wat vergeten?’ Altijd handig: voorkom verrassingen en gebruik markeerstiften. Markeer de belangrijkste momenten in je agenda en de belangrijkste zinnen uit je boek, zodat je niet voor die verrassingen komt te staan. Handig nummero twee: je kunt alles in één oogopslag zien.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Markeerstiften zijn handig! Foto: Unsplash

8. Toeslagen check!

Weet voor de start van het studiejaar waar je recht op hebt en zorg ervoor dat je alle toeslagen checkt. Huurtoeslag, zorgtoeslag, eventuele studiefinanciering: niets is voor de student vervelender dan geld mislopen. Wij snappen ook wel dat je dat liever aan ‘andere dingen’ uitgeeft.

8x musthaves voor het nieuwe studiejaar
Check al je toeslagen. Foto: Unsplash

In samenwerking met Asus