Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 24 aug 2018 / 21:15 uur

Encore festival laat 300 Gorinchemers gratis binnen

Het urbanfestival Encore zaterdag op de NSDM-werf laat de eerste driehonderd bezoekers uit Gorinchem, op vertoon van hun ID-kaart, gratis naar binnen. De organisatie reageert hiermee op de uitspraken van de burgemeester Reinie Melissant van de Zuid-Hollandse gemeente vrijdag. De burgemeester van Gorinchem liet weten dat ze voor de veiligheid liever geen urban artiesten wil laten optreden.

In een interview met regionale zender RTV Rijnmond zei burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem vrijdag dat er bij urban muziek meer kans is op relletjes. „En daar zitten we hier in Gorinchem niet op te wachten."

Gratis toegang met geldig ID en adresbewijs

Encore Festival, het festival van de wekelijkse clubavond Encore in de Melkweg, reageert op dit statement door de eerste 300 bewoners uit Gorinchem – op vertoon van een geldig ID en adresbewijs – morgen gratis naar hun festival te laten komen.

„Volgens de burgemeester van Gorinchem zijn optredens van urban artiesten onveilig en zijn er meer kans op relletjes wanneer zij optreden. Onzin. Op Encore Festival zijn de afgelopen jaren geen ongeregeldheden geweest en heerst er juist een gezellige en samenhorige sfeer. Wij willen morgen dus het tegendeel bewijzen door mensen uit Gorinchem met open armen te ontvangen. Culture Unites!” schrijft de organisatie.

Reageer op artikel:
Encore festival laat 300 Gorinchemers gratis binnen
Sluiten