Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Duitse regering gaat ‘officieel’ vegetarisch eten

Er wordt de regering vaak gevraagd om maatregelen tegen bijvoorbeeld klimaatverandering. Dat gebeurt soms, maar zelden zie je dat ze ook zelf ook het voorbeeld geven. Dat gebeurt nu wel in Duitsland, dat meldt The Daily Telegraph.

Goed voorbeeld

De minister van milieu heeft besloten dat er tijdens alle officiële gelegenheden van de regering vegetarisch gedineerd zal worden. „We willen een goed voorbeeld geven", verklaart Barbara Hendricks (SPD). „Dit is goed in de strijd tegen klimaatverandering, dit is beter voor het milieu dan vlees en vis eten."

De voorschriften gaan trouwens nog een stukje verder. Zo moeten de producten bij voorkeur ook biologisch, passend bij het huidige seizoen, lokaal en/of fairtrade zijn.

Door de achterdeur doorgevoerd

Overigens is lang niet iedereen het ermee eens, zoals de minister van landbouw Christian Schmidt van de CSU, die momenteel op gespannen voet leven met de SPD. „Ik heb geen trek in een door de achterdeur doorgevoerde vegetariërsdag. Ik geloof in diversiteit en keuzevrijheid."

Het mag hoe dan ook als een zeer revolutionaire ingreep worden gezien, zeker binnen Duitsland. Een land dat qua keuken toch bekend staat om onder andere curry- en braadworsten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.