Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Brand bedrijf met gevaarlijke stoffen Venlo

UPDATE 09:07 – De brandweer heeft de brand onder controle, meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het scheepvaartverkeer op de nabijgelegen Maas dat vanwege de brand was stilgelegd, werd rond 08.30 uur vrijgegeven. Ook het treinstation van Blerick is weer open.

Bij een coatingbedrijf op een industrieterrein in Venlo is een grote brand uitgebroken. Daarbij komen gevaarlijke stoffen vrij. Door middel van het luchtalarm en via een NL-Alert wordt omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De brand woedt in zuurbaden die gebruikt worden om materialen in te reinigen. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen 1Limburg dat tot nu toe een lichte concentratie zwaveldioxide is gemeten. Omdat het redelijk windstil is, stijgt de rook hoog op en trekt richting Blerick.

Afgesloten

Vanwege de brand is het scheepvaartverkeer op de nabijgelegen Maas stilgelegd. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt naar omliggende bedrijven. Het bedrijventerrein is afgesloten en de brandweer roept op niet naar het incident te komen.

Het bedrijf ligt aan de Groot-Bollerweg. Vorig jaar juni explodeerde daar een vat met 1000 liter salpeterzuur, wat vervolgens over de bedrijfsvloer vloeide.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.