Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Deadline brexitdeal is onhaalbaar’

De deadline voor een brexitdeal die Groot-Brittannië en de Europese Unie in oktober hebben gesteld, is volgens deskundige onhaalbaar. Vanuit beiden kanten geven anonieme bronnen toe dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het gaat lukken om in de komende zeven weken een deal te sluiten.

Niet veel tijd meer

De Europese top die van start gaat op 18 oktober was lang aangemerkt als deadline voor de deal. De homemedewerkers die anoniem willen blijven, zeggen dat deze deadline onhaalbaar is. Ze mikken nu op een akkoord over de scheiding in het midden van november. Michel Barnier, de onderhandelaar namens de EU, heeft inmiddels ook toegegeven dat hij zich niet wil vastleggen aan de deadline in oktober.

Maar hoe langer het duurt tot beide partijen een akkoord hebben bereikt en hoe dichterbij de datum van het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU komt, des te groter is de kans dat er op 29 maart 2919 helemaal geen akkoord is. Barnier benadrukte ook dat het niet veel later moet worden en er „zeker voor het einde van het jaar" een akkoord moet zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.