Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 aug 2018 / 04:32 uur

‘Brech had alles bij zich om te kunnen vluchten’

Hij was helemaal voorbereid om diep de natuur in te kunnen vluchten voor alles en iedereen. Jos Brech, de man die wordt verdacht van de betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, had zelfs een overlevingskit bij. In zijn rugzak trof de Spaanse politie onder meer een boek over eetbare planten en gereedschap om zelf een hut te kunnen bouwen aan.

Brech voelde arrestatie niet aankomen

Dat zegt de Spaanse inspecteur Antonio Navarro Acevedo van de politie-eenheid in Barcelona die Brech uiteindelijk inrekende, in De Telegraaf. „Hij was zelfs voorbereid om in grotten te gaan slapen en had bovendien veel geprepareerd voedsel bij zich.” Brech zou ook visgerei bij hebben gehad, om zijn eigen eten te kunnen vangen.

Brech voelde zijn arrestatie volgens de inspecteur niet aankomen. „Hij verzette zich niet. Hij was verbaasd", zegt Navarro. „Hij voelde zich veilig in dit gebied, omdat het een berggebied was dicht in de buurt van een dorp. Hij kon er ook weer makkelijk verdwijnen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Brech had alles bij zich om te kunnen vluchten’
Sluiten