Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 28 aug 2018 / 20:52 uur

Ajax verzekert zich van Champions League-voetbal

Ajax heeft zich voor het eerst sinds 2014 weer geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Dinamo Kiev werd het 0-0, dat was meer dan genoeg na de 3-1 overwinning vorige week in eigen huis.

Gemiste strafschop

Alleen in de openingsfase van de wedstrijd had Ajax het lastig en kreeg Kiev een aardige kans, maar verder had de ploeg van Erik ten Hag het zichzelf vooral makkelijker moeten maken. Dusan Tadic schoot een strafschop tegen de paal, die ook nog geraakt werd door Donny van de Beek. Ook Klaas-Jan Huntelaar kreeg nog een grote kans.

Na rust zat het Ajax ook niet mee. Hakim Ziyech raakte de lat met een vrije trap en dat was zeker niet de enige mogelijkheid. Vooral Huntelaar kreeg een paar enorme kansen, maar hij miste meerdere opgelegde mogelijkheden.

PSV

PSV kan zich woensdag ook plaatsen, als het stand houdt in eigen huis tegen BATE Borisov. Afgelopen week won de landskampioen al met 2-3 in Wit-Rusland. Het zou voor de eerste keer sinds het seizoen 2010/11 zijn dat er twee Nederlandse ploegen in de Champions League actief zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax verzekert zich van Champions League-voetbal
Sluiten