Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

9-jarige komt uit de kast: doodt zichzelf na pesten

Jamel Myles was pas negen jaar, maar hij wist het al zeker. ,,Ik ben gay." Deze woorden sprak het jochie uit Denver deze zomer uit tegen zijn moeder en na het einde van de zomervakantie zei het zelfs op school, maar daar werd er niet goed op gereageerd.

Vierde dag

Jamel werd gepest door zijn klasgenoten en als snel werd hem verteld dat hij beter zelfmoord kon plegen, dat schreef zijn moeder afgelopen vrijdag in een emotionele Facebook-post. De gepeste Jamel pleegde uiteindelijk al op de vierde dag van het nieuwe schooljaar zelfmoord. Dat het ook daadwerkelijk zelfmoord is geweest, heeft de politie deze week bevestigd, zo meldt CBS Denver.

,,Ik zou mijn zoon niet moeten begraven. Hij is pas negen jaar oud", schrijft de geëmotioneerde Leia Pierce. ,,Stop met pesten. Stop dit deze onzin. Ik heb daardoor mijn kind verloren en het is zo oneerlijk, zo oneerlijk."

Heel bang

Tegenover de lokale omroep ging ze verder in op het moment dat hij het tegen haar vertelde. ,,Hij zag er heel bang uit, toen hij het tegen mij zei. Ik zat achter het stuur en dacht dat hij een spelletje speelde, totdat ik hem aankeek en zag dat hij helemaal in elkaar gekrompen was uit angst voor mijn reactie."

Zijn moeder veroordeelde hem echter allerminst. ,,Vervolgens ging hij het ook op school vertellen dat hij homo was, omdat hij er trots op was", vervolgt Pierce. ,,Vier dagen op school duurde het. Ik kan me alleen maar inbeelden wat ze tegen hem gezegd hebben. Hij had mijn oudste dochter verteld, dat ze hem hadden opgedragen om zichzelf te doden."

Maatschappelijk werkers

De overkoepelende organisatie van de Denverse basisscholen heeft inmiddels een brief gestuurd. Daarin staat onder meer dat ze extra maatschappelijk werkers gaan inzetten op scholen en dat er een crisisteam voor studenten komt. Verder wordt er gekeken hoe de familie van Jamel geholpen kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.