Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jul 2018 / 07:46 uur

Wachttijd kinderopvang loopt weer op tot een jaar

Wachtlijsten van een jaar zijn in de kinderopvang wederom geen uitzondering meer, meldt het AD. Dat betekent dat de wachttijden weer net zo lang zijn als voor de economische crisis.

Dat heeft te maken met twee dingen: er gaan weer meer kinderen naar een kinderdagverblijf én er is sprake van een personeelstekort. Dat maakt dat dat de wachttijden weer oplopen en de wachtlijst langer en langer wordt. Volgens ouderorganisatie Boink zijn de problemen in de Randstad het grootst. „We zijn terug op het niveau van 2008. Er zijn plekken waar kinderen meer dan een jaar op de wachtlijst komen, met name op maandag, dinsdag en donderdag. Dat is niet fijn,” aldus voorzitter Gjalt Jellesma.

Andere beroepen

In een jaar tijd klopten tienduizenden ouders extra aan bij de kinderdagverblijven. Het lukt niet overal om meer groepen te openen, omdat er simpelweg te weinig leidsters zijn. Tijdens de economische crisis zijn veel pedagogisch medewerkers naar andere beroepen uitgeweken, omdat toen juist weinig kinderen naar kinderdagverblijven gingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wachttijd kinderopvang loopt weer op tot een jaar
Sluiten