Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jul 2018 / 07:03 uur

KNMI: Na hitte nu kans op hagel en windstoten

De uitzonderlijke warmte maakt zaterdag (eindelijk!) plaats voor regen- en onweersbuien, maar die kunnen gepaard gaan met hagel en flinke windstoten. In korte tijd kan er veel regen vallen, verwacht het KNMI. Vanaf zaterdagmiddag geldt daarom code geel, waarmee het weerinstituut wil zeggen dat het „raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is”.

Vanuit het westen stroomt koelere lucht het land binnen. De hittegolf is daarmee definitief ten einde. De temperatuur daalt tot 23 à 26 graden, met hooguit in het noordoosten nog uitschieters tot 30 graden. Dus zet die ramen maar weer even open!

Noodweer eiste leven

Donderdag kampte het midden en het zuiden al met noodweer. In Rotterdam kwam een vrouw om het leven toen een boom op de auto viel waar ze in zat. Ook in Roosendaal, Rucphen en de gemeente Halderberge in West-Brabant ging het er flink aan toe. Het regende er meldingen over omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen door de stevige wind.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNMI: Na hitte nu kans op hagel en windstoten
Sluiten