Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jul 2018 / 18:19 uur

Vier fietstoeristen omgekomen in Tadzjikistan

Update: inmiddels is duidelijk dat een van de overleden toeristen een Nederlandse man van 56 jaar oud is. Een vrouw van 58 is gewond geraakt. De families zijn op de hoogte gesteld.

Vier fietstoeristen zijn, waarschijnlijk als gevolg van een verkeersongeluk, om het leven gekomen in Tadzjikistan, Centraal-Azië. Volgens lokale media zijn er Nederlanders onder de slachtoffers, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd.

Aanrijding of opzet

Het gaat in totaal om een groep van zeven fietstoeristen. De andere drie raakten lichtgewond. Er zou sprake zijn geweest van een fatale aanrijding, maar er wordt nog onderzocht of er opzet in het spel was. „Wij gaan uit van een verkeersongeluk. Andere opties worden ook bekeken”, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Tadzjikistan.

In working closely with Tajik authorities, we can confirm that two American cyclists were killed in the Danghara…

Gepostet von U.S. EMBASSY, DUSHANBE, TAJIKISTAN am Sonntag, 29. Juli 2018

Onder de doden is een Nederlander. De Amerikaanse ambassade in Tadzjikistan meldt dat twee slachtoffers een Amerikaanse nationaliteit hebben. Drie personen waren op slag dood, het vierde slachtoffer bezweek in het ziekenhuis aan opgelopen verwondingen.

Vier fietstoeristen omgekomen in Tadzjikistan
Ligging Tadzjikistan / ANP

Messen en schoten

Het incident gebeurde in de regio Danghara, ongeveer honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dushanbe. Er gaan geluiden dat er sprake is van opzet. De lokale website Akhbor.com schrijft dat bestuurders van de auto na de aanrijding zijn uitgestapt en met messen op de toeristen hebben ingestoken. Ook zouden er mogelijk schoten zijn gelost. Een 21-jarige verdachte zou zijn opgepakt door de politie, aldus de nieuwssite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier fietstoeristen omgekomen in Tadzjikistan
Sluiten