Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jul 2018 / 18:59 uur

Griekse plaats Mati herdenkt slachtoffers bosbranden

In het Griekse plaatsje Mati zijn zondag de slachtoffers van de bosbranden herdacht. Minstens 91 mensen zijn omgekomen, 25 mensen worden nog vermist.

Griekse plaats Mati herdenkt slachtoffers bosbranden
De herdenkingsdienst voor de slachtoffers / ANP

Kaarsjes opsteken

Rouwende mensen kwamen in een kerk bijeen, waar ze een kaarsje opstaken voor de overledenen. „Sommigen overleefden het, maar voor degenen die stierven hoop ik dat ze het goed maken in de hemel”, liet een 77-jarige inwoonster weten.

Bij de bosbrand werd een groot deel van het dorp verwoest. De inwoners moesten massaal vluchten voor het natuurgeweld. Sommigen probeerden de zee te bereiken, niet iedereen lukte dat. Een aantal inwoners stierf ineengestrengeld, ingesloten door het vuur.

Griekse plaats Mati herdenkt slachtoffers bosbranden
Een vrouw rouwt om de slachtoffers / ANP

Aangestoken

Nog niet alle lichamen zijn geïdentificeerd, dat kan nog enkele dagen duren. Er zijn aanwijzingen dat de bosbranden aangestoken zouden zijn, dat zei de Griekse minister van Openbare Orde, Nikos Toskas. Dat baseert hij op satellietbeelden en grondonderzoek.

Reageer op artikel:
Griekse plaats Mati herdenkt slachtoffers bosbranden
Sluiten